RSSКарта сайту
Цікаво
Кіно Новини
Друге весілля

Режисер "Хижака" пояснив необхідність перес'емок

Кіностудія Fox перенесла дату прем'єри фільму «Чужий: З...

«Ваяна» стартувала краще «Крижаного серця»

Глава студії Marvel відмовився від «Людей Ікс»

Головна » 2015 » Грудень » 21 » «Зоряні війни: Пробудження сили» очолили бокс-офіс США
14:33
«Зоряні війни: Пробудження сили» очолили бокс-офіс США
Підсумки минулого вікенду в північноамериканському бокс-офісі навряд чи кого-небудь здивують: беззаперечним переможцем в гонці за перше місце став блокбастер «Зоряні війни: Пробудження сили». Ще до того, як фільм з'явився в кінотеатрах США, попередні продажі квитків били всі мислимі і немислимі рекорди. Як результат, загальна сума зборів «Пробудження сили» склала $ 238 млн.

За цим показником картина Джей Джея Абрамса встановила новий рекорд в США, змістивши з першого місця «Світ Юрського періоду». Втім, це не єдине досягнення сьомого епізоду космічної саги, і журналісти продовжують підраховувати, скільки ж усього рекордних позначок він зміг подолати. Правда, на світовій арені «Пробудження сили» зібрало в перший тиждень $ 517 млн, поступившись результату «Світу Юрського періоду».



Колись здавалося, що Абрамс і його команда звалили на себе непосильну ношу, намірившись повернути «Зоряні війни» на екрани. Однак, судячи з відгуків критиків і глядачів, гра коштувала свічок. Крім того, що сам фільм вийшов неймовірно красивим і цікавим, він ще й дуже схожий за стилістикою на оригінальну трилогію. Новачки ж в особі Джона Бойега і Дейзі Рідлі органічно вписалися у свої образи, і можна сміливо говорити про те, що ці актори - нові зірки, запалені в далекій-далекій галактиці.

На другій позиції в топі-5 виявився анімаційний фільм «Елвін і бурундуки 4». Звичайно, результат у стрічки Уолта Бекера вийшов куди скромніше, ніж у «Пробудження сили», але Елвіну і його друзям все ж вдалося заробити $ 14,4 млн. Якщо дивитися в цілому по кіносерії, кожна наступна частина завжди збирала менше коштів, ніж попередня, і четвертий фільм не став винятком.



Рецензенти, правда, до четвертого «Елвіна» поставилися не так поблажливо, як глядачі. На голови творців картини посипалися докори, що стосуються дурних жартів і прихованої реклами. І все ж ці недоліки не скасовують того факту, що Елвін і компанія здатні розвеселити будь кого, особливо коли вони відправляються в подорож з Лос-Анджелеса в сонячний Майамі.

Третій рядок рейтингу посів ще один новачок прокату - комедія «Сестри» з Тіною Фей і Емі Полер в головних ролях. Актриси не раз з'являлися разом на екранах і провели три церемонії вручення «Золотих глобусів», а в картині Джейсона Мура їм належало зіграти двох зовсім різних за характером сестер. Критики практично одностайно назвали стрічку дотепною і захоплюючою, а головним її діамантом, безумовно, став дует Фей і Полер. Глядачі ж віддали за перегляд сього веселого дійства $ 13,4 млн.



Блокбастер «Голодні ігри: Переспівниця. Частина 2 »потрапив на четверте місце в топі-5 із сумою в $ 5,7 млн. Зараз в активі у останнього фільму франшизи є $ 254,4 млн., в домашньому прокаті і $ 595,5 - у світовому. Як би там не було, друга «Переспівниця» все ж не зуміла перевершити результати попередніх частин кіносеріі, що не завадило їй увійти в десятку найкасовіших стрічок 2015 року.



Останні пару тижнів спортивна драма «Крід: Спадщина Роккі» і анімаційна стрічка «Добрий динозавр» постійно боролися за місця в середині топу-5 і буквально дихали один одному в потилицю. На минулих вихідних перемога в цьому змаганні дісталася «Кріду», який поповнив свою скарбничку на $ 5,1 млн., і зумів залишитися в п'ятірці кращих. Зараз Райан Куглер і його команда можуть похвалитися результатом в $ 87,9 млн., що, враховуючи виробничий бюджет в $ 35 млн, говорить про успішність фільму в прокаті. Наступного тижня в американських кінотеатрах відкриються картини, які змагаються з «Крідом» за головні кінематографічні нагороди, і драму Куглера напевно потіснять з топу-5.

Переглядів: 542 | Додав: Elnino | Теги: касові збори, Елвін і бурундуки 4, Зоряні війни: Пробудження сили, Сестри | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email:
Код *:
Форма входу
Гість, мы раді вас бачити. Будь ласка Зареєструйтесь або Авторизуйтесь!

Топ серіалів
Топ 10 фільмів
Опитувальник
Як ви до нас потрапили?
Всього відповідей: 6095
Міні чат
200
Copyright © 2015 |