RSSКарта сайту
Цікаво
Кіно Новини
Друге весілля

Режисер "Хижака" пояснив необхідність перес'емок

Кіностудія Fox перенесла дату прем'єри фільму «Чужий: З...

«Ваяна» стартувала краще «Крижаного серця»

Глава студії Marvel відмовився від «Людей Ікс»

Головна » 2016 » Травень » 9 » «Перший месник: Протистояння» стартував з п'ятим результатом в історії кіно
16:23
«Перший месник: Протистояння» стартував з п'ятим результатом в історії кіно
Минулого вікенду (6-8 травня) в північноамериканських кінотеатрах очікувалася всього одна гучна прем'єра - блокбастер «Перший месник: Протистояння». Тому не дивно, що саме черговий фільм кіновсесвіту Marvel викликав найбільший ажіотаж серед глядачів.

Капітан Америка та Залізна людина спільними зусиллями зібрали за вихідні $ 181,8 млн, що дозволило «Протистоянню» зайняти п'яту сходинку в списку найкращих дебютів за всю історію бокс-офісу. 

Якщо порівнювати результат «Протистояння» з досягненнями інших сольників Кепа, то триквел істотно перевершив попередні дві частини. Так, «Перший месник» свого часу стартував з суми $ 65,1 млн, а «Інша війна» в прем'єрні вихідні заробила $ 95 млн.

У світовому прокаті справи у блокбастера йдуть якнайкраще. У ряді країн фільм братів Руссо дебютував тижнем раніше. І зараз, всього за 12 днів перебування на екранах, проект може похвалитися $ 678 млн (з урахуванням домашніх зборів), що перевищує підсумкові досягнення багатьох інших стрічок, знятих за коміксами Marvel.

Що ж стосується реакції публіки, то вона відповідає фінансовим результатам. Глядачі на сайті CinemaScore дали проекту високу оцінку A, а критики продовжують сипати хвалебними промовами на адресу картини. Деякі рецензенти навіть порахували «Протистояння» найкращим на даний момент фільмом кіновсесвіту. За їх словами, сценарій стрічки перевершує всі очікування, а величезна кількість персонажів виявляється цілком виправданою. Кожному герою приділено достатньо екранного часу, будь то сам Капітан Америка або ж Людина-павук у виконанні Тома Холланда.

Найближчим часом суперників, здатних надати хоч якийсь опір Кепу і Старку, не передбачається. Лише в кінці травня в кінотеатрах США відкриється блокбастер «Люди Ікс: Апокаліпсис», який, ймовірно, і похитне позиції «Протистояння».



Студія Disney в минулий уїк-енд окупувала не тільки першу, але і другу позицію фінансового рейтингу. На одну сходинку вниз опустився беззмінний лідер останніх трьох тижнів - «Книга джунглів». У скарбничку нової екранізації оповідань Кіплінга вирушили додаткові $ 21,9 млн. У домашньому прокаті стрічці Джона Фавро майже підкорилася позначка в $ 295 млн, а в цілому в світі картина зібрала $ 776,2 млн, що дозволило їй посісти третє місце в списку найкасовіших фільмів нинішнього року.



На третю сходинку піднявся невдаха позаминулих вихідних - комедія Геррі Маршалла «Нестерпні леді». Фільму навіть вдалося збільшити свою глядацьку аудиторію на 7,6% в порівнянні з попереднім тижнем, що вилилося в $ 9 млн, що відправилися в скарбничку стрічки. Однак загальний результат $ 20,7 млн ​​навряд чи дає творцям проекту хоч якийсь привід для радості. Підливають масла у вогонь і критики, яким нове творіння Маршалла здалося занадто цинічним і награним для святкової комедії.



Четверте місце в топі-5 зайняло фентезі «Білосніжка і Мисливець 2» з результатом $ 3,6 млн. Усього $ 40,4 млн вдалося заробити картині Седріка Нікола-Трояна за три тижні в прокаті, при тому що її бюджет склав $ 115 млн. На світовій арені справи у стрічки йдуть краще - тут у неї є $ 146,3 млн, але, з огляду на негативну критику, приквел «Білосніжки і мисливця» з упевненістю можна віднести до провалів нинішнього року.



І замикає п'ятірку кращих комедія «Кіану», яка завершила вихідні з результатом $ 3,1 млн. Разом за два тижні фільм Пітера Атенса зібрав $ 15,1 млн, що трохи більше бюджету проекту ($ 15 млн). При цьому критики в більшості своїй похвалили «Кіану» - в стрічці вдало сплелися гумор і насильство, а вишенькою на торті стало миле кошеня, через якого і заварилася вся катавасія.

Переглядів: 1020 | Додав: Elnino | Теги: Книга джунглів, касові збори, Протистояння, Кіану, новини, Нестерпні леді, Перший месник | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email:
Код *:
Форма входу
Гість, мы раді вас бачити. Будь ласка Зареєструйтесь або Авторизуйтесь!

Топ серіалів
Топ 10 фільмів
Опитувальник
Які фільми вам найбільше подобаються?
Всього відповідей: 7389
Міні чат
200
Copyright © 2015 |