RSSКарта сайту
Цікаво
Кіно Новини
Друге весілля

Режисер "Хижака" пояснив необхідність перес'емок

Кіностудія Fox перенесла дату прем'єри фільму «Чужий: З...

«Ваяна» стартувала краще «Крижаного серця»

Глава студії Marvel відмовився від «Людей Ікс»

Головна » 2016 » Липень » 4 » Мультфільм «У пошуках Дорі» залишився в лідерах домашнього прокату
20:07
Мультфільм «У пошуках Дорі» залишився в лідерах домашнього прокату
Більшість голлівудських мейджорів воліє уникати прямої конкуренції з іншими великими кіностудіями в День незалежності, завдяки чому вікенд напередодні головного американського свята зазвичай проходить під прапором явної переваги якогось одного блокбастера. Цей рік став приємним винятком, адже боротьбу за лідерство в бокс-офісі США на минулих вихідних (1-3 липня) повели відразу кілька високобюджетних картин.

Мультфільм «У пошуках Дорі» не просто не загубився на тлі новачків бокс-офісу, а зумів третій тиждень поспіль залишитися на першій сходинці фінансового рейтингу. Для студії Pixar домінування в дні святкування річниці підписання Декларації незалежності США стає доброю традицією: рік тому лідером списку виявилася «Головоломка». Що ж стосується «У пошуках Дорі», то глядачі поповнили її скарбничку ще на $ 41,9 млн, завдяки чому північноамериканські збори мультика склали $ 372 млн, а загальносвітові переступили за позначку в $ 538 млн.



З другого місця в бокс-офісі стартував блокбастер Девіда Йетса «Тарзан. Легенда », який ризикує стати черговим масштабним проектом Warner Bros., який не зможе виправдати фінансових очікувань студійних босів. Стрічка окупувала три з половиною тисячі екранів і заробила за перші три дні в прокаті $ 38,1 млн. Це всього лише 17-й результат в історії для фільмів, що вийшли в США на тижні перед Днем незалежності. Рекорд належить фантастичному бойовику «Трансформери 3: Темна сторона Місяця», який п'ять років тому почав свій шлях в американському прокаті з суми $ 97,8 млн. З огляду на те, що показники стартового вікенду в останні роки складають майже четверту частину від фінальних зборів фільму, аналітики передрікають , що в США «Тарзан. Легенда »заробить лише $ 150-160 млн. Уже зараз можна сказати, що рятувати фільм від провалу доведеться жителям інших країн.

Не додають ентузіазму босам WB і відгуки критиків. На сайті Rotten Tomatoes картина на цей момент отримала в два рази більше негативних рецензій, ніж позитивних. Знаменитий персонаж творів Едгара Райса Берроуза вперше погостював на екранах в далекому 1918 році, після чого про нього було знято десятки ігрових та анімаційних фільмів. Представники преси сходяться на думці, що багатьом глядачам просто більше не цікавий цей герой. Чимало запитань викликав і вибір Александра Скарсгарда на титульну роль. Актор не позбавлений харизми і може похвалитися чудовою фізичною формою, але поки явно не володіє настільки зоряним статусом, щоб одне його ім'я на афіші могло заманити в кінотеатри тисячі глядачів. Неабияка частка критики припала на адресу Йетса, який не зміг підтвердити статус касового фільммейкера. 



Якщо високобюджетний пригодницький блокбастер компанії WB відчуває серйозні проблеми в прокаті, то третя частина франшизи «Судна ніч» зуміла перевершити очікування аналітиків, які пророкували їй $ 20-мільйонний старт. Стрічка завершила свій перший вікенд з $ 30,9 млн, що дозволило їй з ходу окупити свій скромний бюджет, який оцінюють в $ 10 млн. Два роки тому друга частина почала свій хід по кінотеатрам США з позначки в $ 29,8 млн, а в підсумку її світові збори склали майже $ 112 млн.

Вражаючому старту «Судної ночі 3» не завадив навіть той факт, що вона розділила критиків на два табори. Одні вважають, що франшиза вже почала видихатися, а інші хвалять триквел за те, що він абсолютно не соромиться статусу фільму категорії B, завдяки чому шанувальники жанру хоррор отримують від нього рівно те, за чим приходять в кінотеатр. Стрічці Джеймса ДеМонако належить довести свою спроможність на міжнародній арені, оскільки її вдалий старт в США багато в чому пояснюється тим, що вона зачіпає тему президентських виборів, яка в останні місяці розбурхує уми і серця американців.



Ще кілька років тому навряд чи хтось міг припустити, що новий фільм Стівена Спілберга може стартувати в прокаті всього лише з четвертого місця. Однак конкуренція в літньому бокс-офісі виявилася настільки велика, що фентезійна стрічка «Великий і дружній велетень» все ж поступилася своїм суперникам. Судячи за підсумками стартового вікенду, екранізація дитячої книги Роальда Даля ризикує приєднатися до «Джонуа Картера», «Самотнього рейнджера» і «Землі майбутнього» в списку нищівних провалів імперії Уолта Діснея. Хоча картина вийшла відразу на 3357 екранах, її збори склали всього лише $ 19,6 млн. Це явно не той результат, якого студія могла очікувати від своєї першої співпраці зі Спілбергом, але в даному випадку босам Disney варто звинувачувати самих себе. Мейджор явно необачно призначив дату релізу своєї $ 140-мільйонної казки так близько до мультфільму «У пошуках Дорі» студії Pixar.

Осічка Спілберга виглядає тим більш дивною, що книга Даля користується великою популярністю в США, а її екранізація продовжує заробляти позитивні рецензії від авторитетних критиків, які відзначають, що іменитому режисеру вдалося зняти відмінне сімейне кіно. Раніше фільми Стівена ще ніколи не поступали пальму першості своїм конкурентам, виходячи в США напередодні Дня незалежності. 



З другого місця на п'яте за минулий тиждень перемістився блокбастер «День незалежності: Відродження», збори якого впали майже на 60 відсотків. У свій другий вікенд фільм заробив $ 16,5 млн, довівши суму зборів у Північній Америці до позначки в $ 76,3 млн. У решті світу фільм на цей момент заробив в два з половиною рази більше, проте розгромна критика і поява на екранах серйозних конкурентів ставить під сумнів вихід стрічки з бюджетом в $ 165 млн на рівень самоокупності. Як це часто буває останнім часом, допомогти Голлівуду можуть жителі Піднебесної. Деякі аналітики вважають, що стрічка Роланда Еммеріха зможе заробити в Китаї $ 100-150 млн.



Боротьба в бокс-офісі США на наступному тижні обіцяє стати ще більш напруженою, адже 8 липня на американських екранах з'являться герої анімаційної стрічки «Секрети домашніх тварин» від творців таких хітів, як «Нікчемний я» і «Посіпаки».
Переглядів: 1078 | Додав: Elnino | Теги: Тарзан. Легенда, Великий і дружній велетень, новини, У пошуках Дорі, касові збори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email:
Код *:
Форма входу
Гість, мы раді вас бачити. Будь ласка Зареєструйтесь або Авторизуйтесь!

Топ серіалів
Топ 10 фільмів
Опитувальник
Які фільми вам найбільше подобаються?
Всього відповідей: 7389
Міні чат
200
Copyright © 2015 |