RSSКарта сайту
Цікаво
Кіно Новини
Друге весілля

Режисер "Хижака" пояснив необхідність перес'емок

Кіностудія Fox перенесла дату прем'єри фільму «Чужий: З...

«Ваяна» стартувала краще «Крижаного серця»

Глава студії Marvel відмовився від «Людей Ікс»

Головна » 2015 » Жовтень » 5 » «Марсіянин» очолив північноамериканський прокат
19:22
«Марсіянин» очолив північноамериканський прокат
Перший жовтневий уїкенд (2-4 жовтня) видався для північноамериканського прокату цілком успішним. Так, лідеру топ-5 не вистачило зовсім трохи для того, щоб побити рекорд зборів прем'єрних вихідних жовтня, встановлений в 2013 році «Гравітацією».

А очолив фінансовий рейтинг новий фільм Рідлі Скотта «Марсіянин». За політ на Червону планету глядачі віддали $ 55 млн. «Гравітація», яка стартувала в цей же період два роки тому, змогла заробити трохи більше - $ 557 млн. У фільмографії Скотта ця картина стала другою по зборах в дебютні вихідні, поступившись лише «Ганнібалу »($ 58 млн).

«Марсіянин» цілком прикував до себе увагу глядачів і критиків задовго до свого виходу і вважався однією з найбільш очікуваних прем'єр нинішньої осені. Фільм, знятий за книгою Енді Вейра, розповідає захоплюючу історію про те, як застряглий на Марсі астронавт змушений виживати, використовуючи кмітливість і всі наявні в нього навички.

Інтерес кіноманів до фільму був підігрітий захопленими відгуками критиків, які назвали його мало не найкращою роботою режисера за всю його кар'єру, попутно розхвалюючи талант Метта Деймона. Важливу роль зіграв, звичайно, і сценарій Дрю Годдарда, який зумів адаптувати дотепну книгу Вейра для великих екранів. Крім того, на хвилі новин, що недавно з'явилися про те, що NASA вдалося виявити докази існування на Марсі рідкої води, глядачі напевно вирішили на власні очі подивитися, що ж діється на Червоній планеті. Обставини склалися цілком вдало, і «Марсіянин» став тріумфатором минулого уїкенда.



На другу позицію змістився лідер минулого тижня - анімаційна стрічка Геннді Тартаковського «Монстри на канікулах 2». Цього разу Драку і його друзям вдалося зібрати $ 33 млн, а загальна каса мультика становить уже $ 90,5 млн. Таким чином, сиквел продовжує випереджати за сумою зборів перших «Монстрів на канікулах», яким після двох прокатних тижнів в 2014 році вдалося заробити на $ 14 млн менше. Рецензенти відзначили, що Тартаковському у другій частині вдалося сповна розкрити характери персонажів і направити історію в нове русло, а серед маси жартів можна знайти і деякі філософські роздуми.



У широкий прокат в США нарешті вийшов кримінальний бойовик «Найманка» Дені Вільнева. За те, щоб подивитися на гру Емілі Блант в компанії Джоша Броліна і Бенісіо дель Торо, заокеанські глядачі віддали $ 12,1 млн., а всього за три тижні стрічка Вільнева змогла заробити $ 15,1 млн. Студія Lionsgate була настільки впевнена в успіху картини, що пару тижнів тому приступила до роботи над сиквелом. Відмінною рисою фільму є не тільки чудова гра трійки головних акторів, а й правдоподібність, адже бойовик виставляє напоказ всі непривабливі сторони війни американських властей з мексиканськими наркокартелями.



Далі у фінансовому заліку слідує комедія Ненсі Майерс «Стажер». Глядачам настільки припала до душі історія про те, як 70-річний дідусь влаштовується на стажування в модний онлайн-журнал, що вони вирішили покласти в скарбничку фільму ще $ 11,6 млн., а в загальному проект встиг зібрати $ 36,5 млн. Звичайно, важливу роль відіграє той факт, що в образі дідуся постав сам Роберт Де Ніро, а каву він носить не кому-небудь, а Енн Хетеуей, паралельно ділячись з молодою начальницею життєвою мудрістю. Як зазначили професійні критики, у Майерс вийшла легка картина, присмачена хорошою порцією жартів і ненав'язливою філософією.



І поки не збирається залишати топову п'ятірку північноамериканського бокс-офісу фільм Уеса Болла «Той, що біжить лабіринтом: Випробування вогнем». Друга частина трилогії про пригоди Томаса і його друзів-глейдерів заробила за минулий вікенд $ 7,7 млн, довівши свій загальний результат до цифри $ 63,2 млн. Глядачі продовжують захоплюватися тим, як головні герої вибираються з різних колотнеч, а творці картини вже готуються до початку роботи над триквелом.

Переглядів: 543 | Додав: Elnino | Теги: Марсіянин, Найманка, Монстри на канікулах 2, новини, касові збори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email:
Код *:
Форма входу
Гість, мы раді вас бачити. Будь ласка Зареєструйтесь або Авторизуйтесь!

Топ серіалів
Топ 10 фільмів
Опитувальник
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 3596
Міні чат
200
Copyright © 2015 |