RSSКарта сайту
Цікаво
Кіно Новини
Друге весілля

Режисер "Хижака" пояснив необхідність перес'емок

Кіностудія Fox перенесла дату прем'єри фільму «Чужий: З...

«Ваяна» стартувала краще «Крижаного серця»

Глава студії Marvel відмовився від «Людей Ікс»

Головна » 2015 » Жовтень » 3 » Глава наукового відділу NASA вказав на помилки в «Марсіянині»
08:51
Глава наукового відділу NASA вказав на помилки в «Марсіянині»
Глава департаменту NASA з дослідження планет Сонячної системи Джим Грін в інтерв'ю виданню Blastr розповів про неточності у фільмі "Марсіянин", який зняв Рідлі Скотт.

Зокрема, він вказав на нереальність драматичних наслідків, до яких привела піщана буря на Марсі. "Наведу вам один приклад, який відразу впадає в очі, і навіть автор Енді Уїр повинен визнати неможливість такої бурі. Тиск на поверхні Марса настільки низький, що навіть ураган зі швидкістю вітру в 120 миль на годину був би недостатньо сильний, щоб просто розправити американський прапор ", - сказав він.



Що ж стосується використання головним героєм радіоізотопного теплогенератора для обігріву кабіни марсохода, то при дотриманні певних умов це було б цілком безпечно з точки зору захисту від радіації, але астронавтові довелося б боротися не з екстремально низькою температурою, а з перегрівом. "Цей пристрій нагрівається до 100 градусів. Так що йому треба було б вирішувати проблему зайвого виділення тепла", - додав Грін.

У той же час, він не виключив можливість вирощування земних рослин з використанням марсіянського ґрунту, так як "вона містить багато нітратів, які є добривом".

Чиновник NASA, який курирує всі програми з дослідження Марса, підтвердив, що Рідлі Скотт дійсно звертався до нього за консультаціями до початку зйомок картини.

Нагадаємо, що фільм "Марсіянин" виходить в російський прокат 8 жовтня 2015.
Переглядів: 535 | Додав: Elnino | Теги: NASA, Джим Грін, Марсіянин, новини, Рідлі Скотт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email:
Код *:
Форма входу
Гість, мы раді вас бачити. Будь ласка Зареєструйтесь або Авторизуйтесь!

Топ серіалів
Топ 10 фільмів
Опитувальник
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 3596
Міні чат
200
Copyright © 2015 |