RSSКарта сайту
Цікаво
Кіно Новини
Друге весілля

Режисер "Хижака" пояснив необхідність перес'емок

Кіностудія Fox перенесла дату прем'єри фільму «Чужий: З...

«Ваяна» стартувала краще «Крижаного серця»

Глава студії Marvel відмовився від «Людей Ікс»

Головна » 2016 » Серпень » 29 » Фільм жахів очолив американський прокат
15:07
Фільм жахів очолив американський прокат
Після трьох тижнів безперечного лідерства Харлі, Джокеру і решті загону самогубців DC довелося все ж поступитися першим місцем в північноамериканському бокс-офісі. Однак до минулих вихідних мало хто припускав, що коміксових лиходіїв здолає сліпий чоловік, що наводить жах на малолітніх злочинців і відвідувачів кінотеатрів разом з ними.

За результатами вікенду лідерство захопив жахливчик «Не дихай», який зумів всього за кілька днів відбити свій виробничий бюджет. Знятий за $ 9,9 млн хоррор на старті заробив $ 26,1 млн. Такої прудкості від фільму Федеріко Альвареса навряд чи хтось міг очікувати, хоча дебютні суми в районі $ 25 млн в подібному жанрі давно не рідкість для американського прокату. Так, «Візит» М. Найта Шьямалана в перші вихідні освоїв $ 25,4 млн, а «Зловісні мерці: Чорна книга» того ж Альвареса - $ 25,7 млн. Якщо орієнтуватися на досягнення зазначених жахів, то «Не дихай» повинен зібрати в підсумку від $ 55 млн до $ 65 млн.

При цьому аналітики не поспішають дивуватися настільки швидкому старту - на їхню думку, за часів сиквелів і блокбастерів хоррори стають ковтком свіжого повітря для тих, кому вже приїлися супергерої з коміксів. Трапляються, безумовно, винятки на кшталт другого «Закляття» і триквела «Судної ночі», які зуміли впритул наблизитися до результатів своїх попередників по франшизам. Принадність жахів полягає в тому, що їх бюджет значно менше вартості зйомок блокбастерів.

Картина «Не дихай» не тільки відмінно дебютувала в прокаті, а й зуміла завоювати прихильність критиків. У своєму другому за рахунком повнометражному фільмі Альваресу вдалося створити напругу, порівнянну з творіннями великого Хічкока, а той факт, що все дійство розгортається в декораціях одного будинку, лише сприяє нагнітанню атмосфери.



«Загін самогубців» на минулих вихідних зайняв другу позицію топ-5. У скарбничку блокбастера вирушили додаткові $ 12,1 млн, і поки в активі чергового фільму кіновсесвіту DC є $ 282,9 млн. Всього ж у світі суїцидники зібрали $ 636 млн, і за цим показником картина Девіда Ейра займає восьме місце серед релізів 2016 року .



На одну сходинку вгору в порівнянні з попередніми вихідними піднялася анімаційна стрічка «Кубо. Легенда про самурая », яка освоїла додаткові $ 7,9 млн. Всього в північноамериканському прокаті у цього милого і зворушливого мультфільму є на даний момент $ 24,9 млн. І хоча за фінансовими показниками стрічка Тревіса Найта зірок з неба не хапає, критики від неї залишилися в захваті, зазначивши чудову картинку, якій не поступається і сюжет.



Четвертий рядок топ-5 відійшов ще одному анімаційного фільму. «Повний розковбас», який ненабагато відстав від «Кубо» і зібрав за вихідні $ 7,7 млн. Всього ж в активі мультика накопичилося $ 80 млн - пристойна сума для картини, знятої за $ 19 млн і, яка отримала рейтинг R.



Замикає п'ятірку кращих новачків прокату - бойовик «Механік: Воскресіння» з Джейсоном Стейтемом в головній ролі. Перші вихідні завершилися для фільму з результатом $ 7,5 млн. Сиквел заробив в дебютний тиждень менше першої частини ($ 11,4 млн), але аналітики відзначають, що стрічки зі Стейтемом приносять чималий прибуток дистриб'юторам після їх виходу на відео. В цілому, рецензенти називають картину Денніса Ганзеля цілком придатною для перегляду завдяки добре поставленим екшен-сценам і харизмі Стейтема. Однак його герой надто ідеальний, щоб бути справжнім, а над сюжетною складовою творці бойовика не завдали собі клопоту зовсім.

 
Переглядів: 890 | Додав: Elnino | Теги: Не дихай, Кубо. Легенда про самурая, США, новини, касові збори, Загін самогубців | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email:
Код *:
Форма входу
Гість, мы раді вас бачити. Будь ласка Зареєструйтесь або Авторизуйтесь!

Топ серіалів
Топ 10 фільмів
Опитувальник
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 3596
Міні чат
200
Copyright © 2015 |