RSSКарта сайту
Цікаво
Кіно Новини
Друге весілля

Режисер "Хижака" пояснив необхідність перес'емок

Кіностудія Fox перенесла дату прем'єри фільму «Чужий: З...

«Ваяна» стартувала краще «Крижаного серця»

Глава студії Marvel відмовився від «Людей Ікс»

Головна » 2016 » Листопад » 21 » Бокс-офіс США мешкає в світі фантастичних тварин
16:24
Бокс-офіс США мешкає в світі фантастичних тварин
У вікенд (18-20 листопада) ситуація в топі-5 північноамериканського бокс-офісу практично не змінилася, за винятком того, що фінансовий рейтинг очолив новий лідер. Як і очікувалося, першу сходинку посіла фентезійна стрічка «Фантастичні звірі і де їх шукати», що зуміла пристойно відірватися від конкурентів.

Картина Девіда Йейтса в свої перші вихідні заробила $ 75 млн, але деякі журналісти все ж передрікали їй куди більшу суму. Справа в тому, що спроба затягти в магічний світ, створений Дж.К. Роулінг, юних кіноманів виявилася не надто успішною. Згідно зі статистикою, глядачі молодше 18 років склали лише 18% всієї аудиторії.

Серед фільмів всесвіту Гаррі Поттера «Фантастичні звірі» показали найслабший старт, проте виступили приблизно на тому ж рівні, що і «Орден Фенікса» ($ 77,1 млн) і «Принц-напівкровка» ($ 77,8 млн). Останні два заробили в результаті $ 292 млн і $ 301 млн відповідно, і якщо стрічка Єйтса візьме приклад попередників, то їй доведеться розраховувати на глядачів за межами США, щоб окупити свій $ 180-мільйонний бюджет і принести Warner Bros. прибуток. До того ж голлівудська студія ще до виходу фільму озвучила плани по створенню цілої пенталогії про магічних істот.

Результати перших вихідних свідчать про те, що заокеанські глядачі готові допомогти спін-оффу «Гаррі Поттеру», і доказом цього є $ 143,3 млн, що відправилися в скарбничку фільму. За цим показником дітище Єйтса замикає список з 30 кінокартин з найкращим стартом за межами США за всю історію бокс-офісу.

Якщо говорити про відгуки, то глядачі і більшість критиків зійшлися на думці, що фільм прекрасний. Відвідувачі кінотеатрів і зовсім поставили картині відмінну оцінку A. Що стосується рецензентів, то вони хвалять чудову візуальну складову, ідеально підібраний акторський склад і просто раді поверненню в світ магії. Однак знайшлися і ті, хто виявив в стрічці недоліки. Один з них - спроба Єйтса вмістити в хронометраж занадто велику міфологію, але це скоріше побічний ефект того, що перед режисером стояло завдання закласти фундамент для нової франшизи.



На другу сходинку опустився ще один маг - «Доктор Стрендж» за тиждень втратив 59% глядацької аудиторії, що цілком характерно для супергеройського жанру. Треті вихідні принесли фільму Скотта Дерріксона $ 17,7 млн, і тепер його досягнення в домашньому прокаті оцінюються в $ 181,5 млн. На світовій арені блокбастер Marvel додав в скарбничку $ 26 млн, а загальний заробіток «Доктора Стренджа» налічує $ 571,5 млн, що дозволило йому зайняти дев'яте місце в списку найкасовіших релізів нинішнього року.



Зовсім трохи Стренджу поступилися милі тролі - їх актив виріс на $ 17,5 млн. І хоча більшість критиків не надто приємно відгукувалося про творіння Майка Мітчелла і Уолта Дорна, мультфільм зумів знайти свого глядача. Забавні іграшки і невигадливі пісеньки припали до душі сімейній аудиторії, і зараз «Тролі» можуть похвалитися тим, що зібрали $ 261,3 млн в світовому прокаті.



На четвертій позиції розташувався дебютант минулого тижня - науково-фантастична драма «Прибуття», яка додала на свій рахунок $ 11,8 млн. Поки стрічка Дені Вільнева заробила в домашньому прокаті $ 43,4 млн при бюджеті в $ 47 млн, і зарубіжні глядачі не дуже допомагають картині вийти на рівень самоокупності. При цьому рецензенти розсипаються в хвалебних відгуках на адресу цього сай-фая, відзначаючи чудову режисуру і сценарну роботу, а також те, що Емі Адамс ідеально вписалася в свою роль.



П'яте місце фінансового рейтингу окупувала стрічка «Різдво Мейерсів». Не тільки фантастикою і магією єдиними живуть північноамериканські глядачі, а деякі з них вважають за краще провести вікенд за переглядом веселої сімейної комедії. Фільм Девіда Е. Талберта при цьому поклав в свою скарбничку додаткові $ 7 млн, і після двох тижнів в прокаті має $ 25,4 млн.

Переглядів: 942 | Додав: Elnino | Теги: Доктор Стрендж, Прибуття, США, Фантастичні звірі і де їх шукати, новини, бокс-офіс, Тролі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email:
Код *:
Форма входу
Гість, мы раді вас бачити. Будь ласка Зареєструйтесь або Авторизуйтесь!

Топ серіалів
Топ 10 фільмів
Опитувальник
Як ви до нас потрапили?
Всього відповідей: 6093
Міні чат
200
Copyright © 2015 |